dimarts, 15 d’agost de 2017

 


 
Butlletí núm. 32 - juliol 2017

Entrevista a
Eulàlia Cucurella
Presidenta d'Alzheimer Catalunya

Quan ens donen un diagnòstic de demència o li donen a un esser estimat estem preparats per enfrontar-nos, sense ajut, a la demència? L’angoixa del què em passarà, com ho viurà la meva família, i si no en tinc … o no he tingut relació amb ells… El no saber què fer i el desconcert estan presents des del inici de la malaltia, la incertesa del què passarà.

És necessari reforçar tot el possible el suport a les persones quan reben el diagnòstic per què des d’un primer moment puguin i sàpiguen afrontar la malaltia amb força i viure l’experiència amb tota la naturalitat i positivitat possible, tenint en compte també que cada vegada els diagnòstics es produeixen en persones més joves. 
 
Estem segurs que gaudireu de la lectura. Us deixem l'article 
 
 
 
Nous grups per a cuidadors familiars
 
 
 
Obrim 2 nous grups per a cuidadors (familiars) subvencionats per l’Ajuntament de Barcelona.

Un espai per compartir, amb altres persones que es troben en situacions similars, l’experiència que suposa tenir cura d’una persona amb demència.

Tots els dimarts (2 grups)
Inici: 10 d'octubre
Final: 12 de desembre
Horaris: 
  • de 17h a 18:30h   (10 sessions) 
  • o bé, de 19h a 20:30  (10 sessions)
Lloc: C. Bruc, 65 3r 2a Barcelona mapa
Subvencionat per:

 Properes formacions
 

Properes Formacions'17- DCM
 
DCM

Dementia Care Mapping
"Intentar copsar l´unicitat de la persona amb pluridiscapacitat, de com es relaciona amb els altres en la seva quotidianitat,  i de com l’entorn d’assistència on viu  pot vehicular l’establiment de relacions autèntiques, serien tres de les aportacions principals  que l’experiència amb el DCM  ha ajudat a introduir en els equips com a reflexions –guia en intervencions de millora de l’ implicació i el benestar emocional."+info


 
Quan es modifica la capacitat de les persones, Pretutela i Tutela
 
 
DATES
28 de setembre
5, 19 i 26 d'octubre
2, 9, 16 i 23  i 30 de novembre
PREU: 30€ (Curs subvencionat per la Fundació La Caixa . Preu real curs 456€ )
ADREÇA
Av.Francesc Ferrer i Guardia, 6-8- 08038 Barcelona  
 veure mapa

 

El desconeixement dels canals de comunicació i coordinació entre els professionals directes i els professionals judicials, així com del procés de modificació de la capacitat i de les eines que es disposa per continuar vetllant per la persona durant el procés judicial, deixen, sovint, la persona en una situació de vulnerabilitat que podria reduir-se mitjançant una formació específica liderada per professionals de l'àmbit jurídic, ètic-filosòfic i tutelar. L'acompanyament a les persones dins el procés de modificació de la seva capacitat.+infoComunicació efectiva i canvi de lideratge

 
 
DATES
19 i 26 de setembre

HORARI: 15:30 a 19:30
ADREÇA
C/ Bruc,65 3r 2a Barcelona   veure mapa


Fitxa i Full d'inscripció

 

Aquest curs treballa estratègies de comunicació per enfortir el nostre propi lideratge i augmentar el benestar i el rendiment dels equips que coordinem. Posarem l’èmfasi en aspectes com la motivació, el canvi i la resistència, i en aquelles maneres de fer que poden aportar satisfacció i desenvolupament als professionals i a l’organització en el seu conjunt: nova manera d’entendre la direcció i la coordinació dels equips, més humanista i centrada en el desenvolupament professional+info
 ANEM DE MARXA
6a Edició
 
Aquest any farem festa grossa! Escalfament, Zumba, Marxa i CrossFit!

El proper 22 d’octubretornem a marxar per l’Alzheimer i, un any més, volem que t’hi sumis.

Participa i ajuda’ns a fer visible la demència. Persones afectades, familiars i amics caminarem junts per vèncer els prejudicis i sensibilitzar la ciutadania sobre la nostra causa.


 
Participa
 

S’ha creat recentment la PNSS (Plataforma Nacional sense subjeccions), donat l’excessiu ús de subjeccions físiques i químiques en la cura de persones amb discapacitat, malaltia mental i altres pacients a Espanya.

Adjuntem el manifest d’aquesta Plataforma, esperant aconsegueixin els seus objectius en pro d’una millora de la qualitat de vida d’aquestes persones.

 
+info
Col·labora amb nosaltres. Sumant petits granets de sorra podrem fer molt més.

Si ets empresa i vols que la solidaritat et defineixi, 
Clica aquí. Si ets particular, cada euro suma més que mai, Clica aquí  i comparteix la teva solidaritat entre els teus coneguts per sumar més.

Fes una donació. Amb només 1€/mes, podem fer molt.

Vols saber més de teaming? Emociona’t: 

Petits gestos que mouen el mon.
Fes com ells